Tankekaos

Jag har ett riktigt plågsamt problem. Det finns hela tiden i mina tankar och jag får det inte att gå ihop.

Att vara för frisk för försäkringskassan och för sjuk för arbetsförmedlingen.

Hur kan två myndigheter har motsatta uppfattningar?
Ska det inte finnas en tredje part som granskar dessa motsägelser för att avgöra vem som har rätt?

Sjukförsäkring – är det inte en försäkring som vi alla betalar för att få den ekonomiska tryggheten i fall man blir så sjuk att man inte kan jobba.
Om arbetsförmedlingen och en läkare kommer fram till att man inte kan jobba, hur kan sjukförsäkringen vara den enda länken av dessa tre som har en helt annan uppfattning.

…och kan det vara rättsenligt?

Vem kan förklara det för mig? Behöver lite lugnare tankegånger, jag ältar det hela tiden, usch….

6 svar

 1. Precis mitt läge. Levre med det dag och natt. Skrev ett inlägg för ett tag sedan om vad som är arbetsförmåga. Har inte blivit klokare sedan dess. I april ska f kassan ha möte med mig. Hjälp….

  Gilla

 2. Då är vi redan två och jag vet att det finns fler. Hjälp… ja, det säger jag med.

  Gilla

 3. Enbart vetskapen om att denna motsättning existerar är tillräckligt för att göra en människa sjuk – i nerverna. Det faktum att det har påtalats i media ett flertal gånger under lång tid, verkar inte heller göra någon nytta!?
  Det är en ekvation som helt enkelt inte går ihop och man undra varför de inte kan tvångskommendera in ansvariga för både f-kassa OCH arbetsförmedling samtidigt till möte, där de får både förklara OCH komma överens med varandra om vad som är gällande regler…

  Läkare har ju tydligen inte rätt utbildning för att sjukskriva folk heller. Den som ska avgöra om man är sjuk, ska helst inte ha träffat personen… ??

  Gilla

 4. Ja Laila exakt så är det.
  Alla dessa frågetecken som ingen kan förstå och ännu värre, det finns ingen som kan förklara det heller, som är värst av allt.

  Gilla

 5. Jag känner ju nästan igen problemet. Eller delvis. Som sjuklig och långtidsarbetslös. AF tycker inte att jag ska vara inskriven längre, och vill ta bort min ersättning, medan min läkare OCH rehabutredare båda anser att jag är frisk nog att arbeta på en anpassad arbetsplats. Vilket AF vägrar… Man sitter på nålar och vet inte var man ska göra av sig. Jag har också räkningar att betala, utan pengar blir det svårt.

  Gilla

  1. Du är inte ensam om det Jenny och det som är konstigt är att ingen vill gå ut och protestera mot allt detta. Fast vetskapen om att man inte är ensam gör inte saken bättre 😦

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: