Vad politiker inte förstår…

…är egentligen en självklarhet.
Det som dagens politiker inte fattar visste reden de gamla romare som sa:

”ge folket bröd och nöjen”

I dagens samhälle är social trygghet en viktig sak inte bara för medborgarna utan även för politiker – om de vill behålla förtroendet.

När medborgarna känner social trygghet och kan vara säkra på att de får den försäkringen som de har betalat för så länge de kunde jobba är det lugnt bland fotfolket.

Social otrygghet skapar rädsla, gör folk misstänksam och förtroendet för politiken avtar avsevärt.
Det är då man tittar lite extra på styrelselöner, bonuser, förmåner m.m. och man upptäcker att det är summor som en arbetare inte ens kan föreställa sig.

Politiker däremot kan inte föreställa sig de konsekvenser som en medborgare drabbas av om sjukförsäkringen eller a-kassan (som medborgaren har betalat för) inte träder i kraft eller blir för lite – om vi jämför med lönen.

Köpet av ett hus är ett livsverk för en vanlig arbetare. Om huset och allt man har skaffat sig (genom att arbeta!) går upp i rök för att försäkringskassan utförsäkrar eller a-kassan är för lite eller arbetsförmedlingen tycker man är för sjuk, gäller det existensen! som man trodde var försäkrad genom de skatter man har betalt i alla år.

Om man verkligen hade rätt till dessa försäkringar och kunde åtminstone behålla det man har byggt upp fram till arbetslösheten eller sjukdomen – då, snälla politiker – skulle fotfolket inte bryr sig så mycket om bonusar, förhöjda löner och förmåner som fotfolket betalar!

Nästa projekt verkar vara studenter…. grattis politiker.
Dessutom främjar ni svartarbete och brottslighet. Det kan ni vara stolta över.
En student, en hobbykonstnär m.m. får skatta från första kronan den tjänar men skatten går till ?? inte till medborgarna i alla fall.

Fick bara vräka ur med det här för att få slut på hjärnaktiviteten.

2 svar

  1. ”Köpet av ett hus är ett livsverk för en vanlig arbetare. Om huset och allt man har skaffat sig (genom att arbeta!) går upp i rök för att försäkringskassan utförsäkrar eller a-kassan är för lite eller arbetsförmedlingen tycker man är för sjuk, gäller det existensen!”

    Kan bara hålla med! Och i allt annat du säger här…

    Gilla

  2. Hej Laila,
    de flesta förstår det utom…..politikerna 👿

    Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: