Läkare anmäls till Socialstyrelsen

Allehanda.se berättar att 50.000 läkare anmäls till Socialstyrelsen.

Det är Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Västernorrland som tog initiativet. Tre av fyra beslut om sjukpenning tas utan tillräckligt medicinskt underlag. Det kan betyda 100.000 felaktiga beslut.

Jag har länge undrat varför inte ”sjukdoms”föreningar m.m. som har så många medlemmar börjar opponera sig. Äntligen finns en förening som vågar säga ifrån.

Annonser

4 responses

 1. Åh det känner jag ju igen, jag undrar jag med. Och jag undrar om inte läkare kan läsa innan till? Kryssar i en ruta på sjukskrivningsblanketen men inte nästa (om ja fyll i punkt 13 ex – som inte fylls i…) Läkare är jävla (ursäkta) klåpare ibland, och lyssnar tydligen bara till hälften av vad vi patienter säger. (tänker på min senaste sjukskrivning som startade i veckan, där underlaget _inte_ kommer godkännas av FK, har redan frågat dem i telefon, bara väntar på det skriftliga underkännandet, trallala… ) 😛 Jag är så less på hur patienter behandlas av läkare, försäkringskassa och politiker i det här landet.

  Gilla

  1. Det är väl det minsta man kan begära – att läkarna vet vad de ska skriva/kryssa i och hur de ska uttala sig om ens ”arbetsförmåga”.
   Det är våra liv och existens som hänger på det hela 👿

   Gilla

 2. Ja vad less man blir på att den lilla människan ska behandlas som något katten släpat in…Dessa nya idioriska regler som försäkringskassan har är människofientliga!

  Gilla

  1. Det är den här maktlösheten och övervakningen.
   Känner sig övervakat och misstrott och den där eviga försvarsställningen man befinner sig i.
   Sjuk, utsatt och existensångest – det är den blandningen som gör sjuka sämre och sämre.

   Därtill läkare som inte bryr sig, ett sjukt sjuksystem som inte fungerar och alternativet är att bli en sjuk uteliggare. Inte konstigt att det har funnits människor som valde att ta sitt liv.
   Helt sanslöst är det.

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: