Rättslösa…

…finns det gott om.

Straffas den som straffas bör

Ingen människa i Sverige jobbar 24 timmar om dagen, oavsett om man jobbar dag, kväll eller nattetid.
Alla jobb är utformade på ett sätt  så att man har ledig tid till förfogande. Inte ens myndigheternas anställda jobbar på natten eller helger eller har jag förstått nåt fel?

Arbetslösa däremot har ingen rätt till fritid eller ledig tid, inte ens på natten! 24 timmar varenda dygn ska de står till förfogande. Det betyder också att man inte har rätt till sociala kontakter heller. För att ….. ??

Långsamt men säkert får även myndigheter inse att internet, bloggar, facebook m.m. är en del av nästan varje människans liv. Även det är sociala kontakter som är viktiga att hålla vid liv.
Dessutom är internet idag än av de viktigaste instrument för att leta efter information och att vi lever i ett informationssamhälle kan inte ens politiker förneka.

Men allt det här får inte sjukskrivna och arbetslösa. För att ….. ??

Det värsta av allt är att sjukskrivna och arbetslösa uppenbarligen inte får yttra sina åsikter offentligt. För att ….. ??

Någon politiker som kan svara varför? För att ….. ingen vanlig människa kan begripa det.

8 svar

 1. Helt otroligt alltså. Undra om det ens är tillåtet att handla mat som arbetslös. Får man diska? Städa? Duscha? Jag menar, handlar man mat, diskar, städar eller duschar så står man ju teoretiskt sett inte till arbetsmarknadens förfogande…

  Gilla

  1. precis och är alla arbetslösa tvungna att köpa mobiltelefon? Annars kan man inte sätta foten utanför dörren, mmmhhhh…

   Fanns redan avslag på begäran av en kvinna att få gå till sin mors begravning. Det finns ingen vettig människa som skulle tro att det kan vara sant men det är det.

   Gilla

 2. Precis så är det. Jag var på introduktionsmöte på AF idag (eftersom jag friskförklarats av FK) och nu har jag rejäl ångest och kan inte sova. Bl a kom frågan upp vad man får göra eller hur långt man får åka utan att förlora A-kassan. Han som höll i mötet tyckte att så länge man höll sig inom landets gränser och aktivt sökte jobb och var beredd att kunna komma på intervju inom en rimlig tidsperiod så borde det inte vara några problem. (Dator och telefon finns ju på andra platser än lokalt där man bor också). Då berättade en tjej att en av hans kollegor precis hade nekat henne att åka ca 13 mil bort i 3-4 dagar trots att hon sa att hon hade tillgång till både dator och telefon och kunde vara tillbaka i stan (för t ex intervju) på mindre än 5 timmar om det behövdes. Handläggaren avaktiverade henne som arbetssökande! Därefter var hon åter tvungen att skriva in sig och gå på ny introduktionskurs för att hon haft ”fräckheten” att avvika från hemmet i några dagar…

  Det värsta för min del är väl att man är skyldig att redovisa de jobb man sökt för att visa att man är aktivt arbetssökande, men jag klarar ju inte att jobba! Då känns det inte så ärligt att söka jobb som man vet att man inte kommer att klara av! Så hur jag än gör kommer jag att känna mig som en bedragare eftersom FK anser att jag har arbetsförmåga till något fiktivt yrke de inte själva kan precisera.

  Nej tack, i AFs kontrollapparat vill jag inte stanna! Det blir studier i höst och därefter kommer jag att göra allt som står i min makt för att hävda min rätt att få vara sjukskriven!

  Att FK och/eller AF skulle vara till för att hjälpa dem som behöver är inte sant, de är bara till för att bevaka och göra livet surt för eventuella fuskare. Skit samma om det sedan är fuskare som drabbas eller inte!

  P.S. Hoppas din kärlekskranke gosse håller sig lugn inatt 😉

  Gilla

 3. Ibland känns det som om vi är livegna. Eller fredlösa.

  Det var ett tag sen, jag hoppas att du har det så bra det går.
  Kram

  Gilla

 4. Ja det är helt vansinnigt. Vi ÄR livegna. Det är med livet som insats man vistas på Internet, går och handlar mat, eller varför inte – råka träffa sin familj. Hmpf! Vi har inte rätt att existera, helt enkelt.

  Gilla

 5. Idag blev jag inte deppig efter alla ”nyheter” jag läste på nätet utan jag blev rasande arg.

  Ärligt talat hade jag gärna klappat till någon. Det är en mardröm helt enkelt och man vaknar inte.

  Gilla

 6. Kristallina; förstår dig, jag blir också rosenrasande. Det är svårt att tygla sin ilska till slut, och eftersom man samtidigt mår skit blir det som en klump inombords, av uppdämd ilska och frustration.

  Gilla

  1. Precis – exakt – så kändes det idag. Ggrrrhhhh….

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: