FK slår rekord

Expressen hade en intressant artikel idag.

Försäkringskassan slår rekord i avslag och nu hotas deras läkare till livet

Var det inte nånting som många befarade? Förtvivlade människor som inte har nånting att förlora längre slår tillbaka.

Här får vi också veta att Sverige är det enda landet som har läkare som inte träffar patienten men avgör rätten till ersättning.

Tommy Elfstrand, försäkringsläkare i Värmland säger

Ingen vetenskaplig studie har kunnat visa att man blir frisk av att stanna hemma.

Nej, det vet de sjuka också. De stannar inte hemma för att bli friska, de stannar hemma för att de inte kan jobba, de är sjuka!
De sjukas förhoppningar är att vården, läkare och specialister kan hjälpa dem att bli friska eller åtminstone så pass bra att man kan jobba deltid. Annars kan sjuka gå till arbetsförmedlingen direkt om det är ett annat jobb som gör de friska.

Och kan Tommy Elfstrand visar en vetenskaplig studie som visar att man blir frisk av att arbeta? Den vill jag gärna se.

Nu är det dessutom läkarna som är skyldiga till sjukskrivningar. De känner sig för stressade och har svårt att säga nej till en person som ”känner” sig sjuk.

Låt mig tänka vidare. Röntgenbilder är gjorda i Photoshop eller nåt liknande?
Prov som tagits blev analyserade i patientens kök och kokades på medelstark värme i 5 minuter?
En neurolog, en psykolog, en sjukgymnast, en ortoped, en specialist av någon sjukdom är bara en stressad, mesig människa.

Gunnar Axén

Vi hjälper de långtidssjuka att bryta isoleringen.

Varför tror han att sjuka är isolerade? Dessutom är han stolt över 17 miljarder som satsas på arbetsinriktad rehabilitering.

Mmmhhhh… och vad gör vi så länge med svår värk? Vad gör vi så länge med en hjärna som inte vill lyda, som inte kan lägga nånting på minne, som inte kan koncentrera sig? Vad gör vi med utslitna höfter, knä m.m.
Vad gör vi med inflammerade och svullna leder som värker?

Allt det där försvinner samtidigt mirakulöst?

Sanningen står framför dörren när 50.000 sjuka kommer att utförsäkras och tvingas delta i arbetsförmedlingens ”introduktionsprogram”.

Annonser

9 responses

 1. Jag blir bara gråtfärdig. Jag med. Var till sjukhuset igår för min remiss… idag är vi bara trötta och arga här. Summan av kardemumman av det läkaren sa var att jag sannolikt får leva så här för sannolikt är det bara 1 av 4 med mina symptom som har en sjukdom som går att bota och ställa diagnos på. Sannolikt är alla mina besvär som jag levt med snart tio år en reaktion på katterna vi haft _ett_ år… Han pratade sannolikhetslära istället för att lyssna, undersöka och ta prov på en individ som efter flera års ohälsa blivit sjukskriven till slut för att kroppen inte längre orkar med. Sannolikheten att jag kommer få må bättre är alltså noll, eftersom läkarna inte orkar bry sig. Så… javisst, läkare är mesiga och sjukskriver för att de är trötta. Sure. Det är därför man får hjälp? Mmm… visst. Jag tänkte lägga mig ner och dö nu eller så, för jag vet att jag inte orkar leva så här speciellt länge till. Men enligt paragrafryttarna; politiker, FK och de inom sjukvården som hellre läser sannolikhetslära istället för att undersöka patienter – så är jag ju inte sjuk alls. Nä… och de där arbetena som jag förlorat de senaste sju åren på grund av hög sjukfrånvaro hade varit bättre om jag jobbat kvar på – för om jag hade jobbat _lite hårdare_ hade jag varit ännu friskare idag? Jooooo…
  Förlåt mig käraste Kristallina, men jag är sur och trött och har ägnat morgonen åt att hosta lungorna ur mig. Men jag är så frisk så frisk…

  Gilla

  1. Jag har ingenting att förlåta, jag har också bara haft 13 läkare. 10 av dessa s.k. läkare varken lyssnade, läste mina papper, undersökte mig eller hade några frågor.
   De skrev ut tabletter och det var det.

   Men det är världens bästa sjukvård. Frågan är bara var den håller hus. Jag har inte träffat den.

   Gilla

 2. Arbeith mach frei, vad finns mer att säga annat än att det sovande folket bör vakna, om de vill överleva vill säga 😦 !

  MvhME/ats

  Gilla

  1. Mats, hur får man folk att bli arg istället för ledsen? Arg så det blir demonstrationer! Ut och skriker är vad sjuka får göra men det verkar hopplöst.
   Ja, Arbeit macht frei und gesund (och frisk).

   Gilla

 3. kristallina
  Ja det är en bra fråga, jag är väldigt pessimistisk vad gäller sverige faktiskt, här är det ju så att man bankar på sig själv istället för att skrika utåt (oftast iaf …) vilket man borde! Sen har vi dom som bara klappar den desperate på huvet och ”kramar om”, vilket inte hjälper ett skit utan enbart är ett rent hån!
  Men man får väl göra det lilla man kan, tänker stödja och hjälpa och pusha för minsta lilla antydan till aktionsvilja med alla medel som står till buds! T ex när Sociala Medborgargardet får en ekonomi kan man hjälpa till att trycka upp info-affischer och skicka till de som inte har råd med vare sig skrivare lr tillräckligt med färg och papper (en kategori människor jag själv tillhör).
  Själv kommer jag att åka och sätta mig bredvid om det blir någon hungerstrejk mot fk, socialen lr regeringens sociala utrensning! Får väl se vad som händer och fötter …

  Men visst det är trögt, jävligt trögt här i landet Guldfisk!

  MvhME/Mats

  Gilla

  1. Jag har inget att tillägga, precis så är det 😦

   Gilla

 4. kristallina
  Tack för tyska-lektionen, allmän tyska en termin i 7:an kommer man inte så långt med :).
  Jag höll inte på att ta mig tillbaka till hotellet i Wien när vi var på klassresa direkt efter nian. Trodde det var lätt med tanke på att det låg vid en stor kyrka, tja den som varit i Wien vet ju, MÅNGA kyrkor var det 🙂

  Gilla

  1. Aldrig varit i Österrike men Wien har nog en och annan kyrka 😆

   Gilla

 5. Fk har också en hemlig polis kallad utredningsenheten. De sitter på Kommunalvägen i Huddinge. De tar varje år emot tusentals anmälningar från allmänheten om misstänkt bidragsfusk. Ungefär hälften av anmälningarna avskrivs – men först efter en mycket jobbig utredningsperiod för den som drabbas.

  För tjänstemännen tar allt för givet som anmäls. Dessutom hemligstämplas allt material. Inte ens den anmälde själv får veta vad det står i anmälan eller vem som har anmält.

  Den utpekade sjuka eller handikappade personen kallas till förhör på kassans kontor. Tjänstemannen tror rutinmässigt att den sjuke ljuger och går vidare med utredningen.

  Hjälp till att stoppa övergreppen.

  Skriv till drabbad.av.fk@gmail.com

  Berätta din historia och lämna gärna ut namnen på de tjänstemän, förtroendeläkare eller konsulter som du anser har misskött sig

  Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: