Hjärnan går på högvarv…

… men orden sitter fast.

Jag är så trött på sjukförsäkringsdebatten. Debatten är nog fel ordval. Regeringen väljer att tiga om det utom då och då ett lugnande besked om granskning som leder till ingenting. Man vet hur man lugnar folket.

Den sista tiden har jag suttit och läst vad andra skriver och tack och lov skriver andra fortfarande om det. Samtidigt tänkte jag att allt har redan blivit sagt. Många gånger om och ändå kommer ingen respons.

Sedan läser man inlägg som: ”Jag läser aldrig tidningar, jag tittar inte på nyheterna för annars får jag ångest”.
Det är förstås också ett sätt som lätt leder till den stora chocken när man själv blir sjuk eller arbetslös.

Tänkte egentligen bara säga att jag är glad att det fortfarande finns människor som orkar ta upp de här frågorna om och om igen.

Till min favorit ”Ett Hjärta Rött”

Glöm inte att läsa den bloggen!

Annonser

17 responses

 1. […] This post was mentioned on Twitter by litentanta, Kristallina. Kristallina said: Hjärnan går på högvarv… http://wp.me/prfAd-zu […]

  Gilla

 2. jag läser mindre nu, har inte så mycket tid och ork, den lilla ork som ibland blir över efter kontorstimmarna går till att umgås med maken och fotografera. Dygnet har inte 50 timmar, eller veckan tio dagar, vilket vore önskvärt…

  Gilla

  1. Man ska alltid ta hand om sig själv i första hand och man ska göra roliga saker i allt elände men själv får jag inte till det. Det retar mig och jag hittar inte vägen ut ur karusellen.

   Gilla

 3. Ja, det är bra att det finns folk som orkar tjata. Definitivt.

  Däremot tror jag att det blir svårt att skapa rätt opinion med en minst sagt ljummen opposition som egentligen stödjer regeringen i sjukfrågan och bara använder den som slagträ i valet. Vi är med andra ord rätt utlämnade till oss själva och de kanaler för opinionsbildning vi förfogar över.

  Dessvärre är jag rädd att den här kampen kommer behöva föras på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid, det är nog bra med facebookgrupper och namnlistor men det bör stå klart för de allra flesta vid det här laget att med en motpart som fullständigt skiter i förnuftsargument och protester blir aktiviteterna möjligen mest av terapeutisk karaktär för de protesterande.

  Gilla

  1. Ja, exakt så är det.
   Frågan är hur man kan distansera sig om man samtidigt inte vill ignorera ämnet. Det är det som jag brottas med just nu.
   Det gör mig nästan handlingsförlamad på flera plan.

   Lyssnar på böcker, läser lite vid sidan om men kan inte låta bli att läsa bloggar m.m. som tar upp både Fas3 och sjukförsäkringsregler. Det är nästan ett beroende 😦

   …och inte att förglömma, djurskydd och andra små samhällsfrågor 😛

   Gilla

 4. Du kan ju roa dig med att tänka runt hörn, hur skulle det kunna gå till att argumentera om du tänker fritt ? Tankeexperiment med vida svängar är rätt nyttiga, vad skulle få dom att lyssna, har dom någon akilleshäl som vi har missat ?

  Plånboken t.ex. brukar vara en såndär öm punkt, det brukar få även de mest bångstyriga dj-ar att lugna ner sig. Finns det någon wiki-läcka rörande utlandskonton eller andra hundkyrkogårdar att leta fram ?

  Gilla

  1. 😀 inte dumt alls.

   Det är ingen lätt uppgift men å andra sidan är det kanske nödvändigt för att komma ifrån samma gamla tjat och ett inrutad mönster som man sitter fast i.

   Nej, nu blir det ”Släkten del 3” i mp3 format. Något roligt får man ha. Ha en trevlig söndag!

   Gilla

   1. Ja, hur var det t.ex. med den här grejen, hur lyckades man tysta ner den ? Vad säger förundersökningsprotokollen ?

    http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/17/20080417173330_Realtid505/20080417173330_Realtid505.dbp.asp

    Gilla

  1. Det är ju det jag alltid säger. Deras styrka är att tiga. De kära journalisterna har inget intresse heller men de har nog sina skäl.

   Mmmhhhh…. tur att länkarna ligger kvar här. Vem vet om man inte behöver dem snart igen 😉

   Hela den här veckan får jag göra mera än jag egentligen kan. Så det blir nog inte mycket blogg. Får varva ofrivillig aktivitet med sängläge. Tur att ljudböcker finns.
   Idag köpte jag Ajvides nya noveller. Läste både ris och ros om den boken.

   Gilla

 5. Journalisterna ska vi kanske inte räkna så mycket med, tror jag. Däremot är ju förundersökningsprotokoll möjliga att få tag på och publicera, åtminstone i de fall det blir rättegång av. Vi får börja använda de verktyg som står till buds.

  Som i fallet med Thailandsbedrägeriet, varför väljer någon som blivit blåst på en större summa pengar att inte göra rättsak av det ? Verkar ju onekligen lite lamt om det nu inte skulle råka finnas andra komplikationer av något slag i ett sådant förfarande. Vilka ?

  Gilla

  1. Ja, många frågor som man skulle vilja ha svar på och det helst igår.
   Tänk om man hade varit frisk och hade orken att leta efter information. Jag klarar knappt min vardag och just den här månaden är jag för det mesta helt utslagen.
   Jag hoppas på bättre dagar nästa månad, suck….

   Gilla

 6. Nu var det längesedan du visade lite foton tycker jag… 🙂 Se det som avbrott från eländet. 😉

  Gilla

  1. Jag vet Jenny, jag sitter just nu i ett elände som gör mitt elände ännu värre. Ska förklara lite snart i ett inlägg.

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s