Reinfeldt får medalj och sjuka jagas vidare

Det händer så mycket de sista dagarna, man hinner inte med 😉

Alltså Reinfeldt fick en minnesmedalj av partiet CDU i Tyskland för

viktiga insatser för att bevara eller utveckla den sociala marknadsekonomin

Hallå säger jag bara, då är fru Merkel nog inte riktigt uppdaterad eller så är hon imponerad att nedmonteringen av det sociala skyddsnätet gick så smärtfritt här i Sverige.
I Tyskland vet knappt någon att det hände. Varken nyheterna eller någon större dagstidning har berättat om det. Å andra sidan om ett politiskt parti i det ena landet ger en medalj till ledaren av ett systerparti i ett annat land är det inte precis det viktigaste som har hänt.

Och så alla som fick sjukersättning (sjukpension) sedan de nya reglerna trädde i kraft. De har kämpat, de har gått igenom utredningar efter utredningar. Det räckte inte med specialistutredningar, inte med sin läkarens utlåtande…….o.s.v.

Nej, Fk skickade folk till egna specialister och krävde Tippa utredning och… och.. och… för att sedan kommer fram till att arbetsförmågan är varaktigt (vill säga ”för all framtid”) nedsatt. Sjukersättning blev beviljad.

Men nu ser ni… nu ska alla som beviljades sjukersättning efter den 1. juli 2008 utredas på nytt!!
Det finns ingen tidsbegränsad sjukersättning längre, säger Fk. Nej, nej…. fast alla ska utredas på nytt senast efter 3 år. Det är nåt heeeeelt annat.

Ett beslut från Fk är inget beslut du kan lita på. Förtroendet för den myndigheten bara växer och växer 😉

Aftonbladet lägger ned sin bloggtjänst. Det är en katastrof för alla som har sin blogg där men även för dem som har länkar till dessa bloggar på den egna bloggen. Jag försöker följa dem. De flesta byter till wordpress. Kommer att ändra mina länkar så fort jag hinner.

Efter regn kommer solsken och det hoppas jag verkligen för det regnade nästan hela dagen med små uppehåll då och då. Aprilväder i slutet på maj månad. Allt verkar gå fel, precis allt.

Tur att man har några glädjeämnen i livet. Böcker, ljudböcker, en ny kamera, familjen och djuren 😀

3 svar

 1. Frau Merkel borde nog läst på lite, ja!

  På tal om Reinfeldt läste jag en Metro-krönika om hans (och politikers i allmänhet, fast främst Reinfeldt) rädsla för att överhuvudtaget säga vad de tycker. Bäst var slutet:

  ”Att ständigt leverera fakta i stället för åsikter innebär inte bara yrkesmässiga problem för politikerna. Jag tror även att det skapar stora svårigheter i familjelivet. Som till exempel när Fredrik Reinfeldts fru frågar vad han egentligen känner för henne och han svarar: ‘Du är en kvinna i 45-årsåldern med brunaktigt hår. Du har flera barn och jobbar politiskt med en mängd olika frågor.'”

  Det ÄR faktiskt så han uttalar sig i många frågor.

  (Länk: http://www.metro.se/kolumner/politiker-vagar-bara-rabbla-fakta/EVHkej!DIZZdiS8Imwi/)

  Gilla

  1. Den artikeln var riktigt bra. Visst är det så och när det gäller Reinfeldt är det inte mycket som han kommenterar. Han skickar sina ministrar istället. Själv är han nog den mest tysta statsministern som jag har upplevt.
   Spännande om den taktiken kommer att fungera.

   Gilla

 2. Jag kräks på politiken. Och vården. Och världen. Det är fel överallt.

  Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: