Dra inte alla politiker över en kam!

Hörde någon prata sig varmt för politikerna.
De senaste informationerna om fortsatt ersättning till politiker som fick lämna sina platser har fått mycket uppmärksamhet.

Mannen menade att man inte får dra alla politiker över en kam och jag håller med honom. Skulle aldrig dra en yrkesgrupp eller annan grupp för den delen över en kam men tyvärr är det så att många politiker har sett till att alla som ”inte jobbar” dras över en kam.

De som inte jobbar är arbetslösa och sjuka människor. De ska pressas till det yttersta för att ta ett jobb som inte finns eller som man inte kan utföra p.g.a. sjukdom.
Enligt politikerna är arbetslösa bara lata och sjuka är simulanter och hotar dessutom läkarna 😯

Eftersom samhällsklimatet har blivit på det viset drar jag alla politiker över en kam för att de drar mig över en kam.

Vad jag tycker om Maud? Ointressant, hon tillhör en av dessa tre husdjur som Moderaterna har hemma hos sig. Bara de lyder så blir de matade.

Är nog ändå lite ”ätticka” idag.

12 svar

 1. Glöm inte: De sjuka förstår inte heller sitt eget bäst, vilket är att jobba även om läkarna och den egna kroppen/hälsan säger precis tvärtom. (Obs, ironi!)

  Gilla

  1. Mera ironi!
   Juste och så har man alltid ett val. Man väljer att få en obotlig eller långvarig sjukdom. De satt där, dessa arbetande människor och bestämde sig en vacker dag:

   ”Nej, jag har ingen lust att jobba, jag tror jag väljer smärta och elände istället och får mycket mindre pengar på köpet”. Dessutom förgiftar jag mig med massvis med tabletter som jag vräker i mig varje dag. Fanken vad kul det kommer att bli”.

   Gilla

 2. Jag tycker inte man ska dra politikerna över en kam, jag förordar istället omedelbar avveckling av politikerkollektivet som helhet för återgång till ‘normalt förekommande arbeten’, vi behöver faktiskt inte folk som hugger oss i ryggen gång på gång.

  Gilla

  1. Det som är riktigt roligt med den rubriken jag valde är antal läsare här som är ett ”snäpp” högre än vanligt 😛
   ”normalt förekommande arbeten” låter bra men vet ordskaparna vad det är? Arbetsförmedlingen som de skickar vanligt folk till skulle arbetslösa politiker aldrig gå till.

   Gilla

   1. Prova att ha rubriken ‘bombrecept’ nästa gång och se om du kan höja besökssiffrorna ytterligare lite ?

    Gilla

 3. […] Det var bra sagt, Horisonten! […]

  Gilla

 4. Förstår ändå din frustration. Jag är ju en av de där värdelösa. Om nu läkarna var så hotade av mig… skulle de då inte ha ställt diagnos/botat mig för flera år sedan? istället för att jag blir sjukare och sjukare och längre och längre från ett vanligt jobb? Om jag jämför min kropp idag med för fyra fem år sedan är det stor skillnad, och går jag tillbaka i tiden skulle jag idag inte kunna ha de jobb jag hade då, inte en chans att jag vare sig skulle klarat av stressen eller den fysiska påfrestningen som de jobben innebar. Men då var jag ung och betydligt friskare. Alla dessa fiktiva jobb som inte finns… OM de fanns skulle kanske sådana som jag också kunna jobba igen. Jag önskar verkligen att FK’s och politikernas alla fiktiva tjänster fanns. Faktiskt. För den här fattigdomen är nästan värre än kroppens status. Nästan.

  Gilla

 5. Läget är så ofattbart hemskt för långtidssjuka och arbetslösa att jag inte längre orkar debattera. (Men det är bra att andra orkar.) Missförstå mig inte, men det är för mitt egen mentala tillstånd: Ju mer jag engagerar mig o läser o lyssnar och formulerar min reaktion i ord, desto sämre mår jag mentalt. Bara för att jag blir så PÅMIND om eländet.

  Då och då hänfaller jag åt att ironisera över det, för att få utlopp för mina negativa känslor. Men då ska det vara ihop med någon som jag vet tycker som jag. Jag orkar inte ta debatt längre, och förklara för folk som ändå inte förstår.

  Men som sagt, det är bra att sidor som dina finns!!

  Gilla

  1. Jag vet exakt! vad du menar Laila och jag försöker hela tiden att ligga lågt med det här men ibland måste jag få spy galla.
   Jag mår också mycket bättre om jag låter bli att skriva och det som är ännu värre, jag läser för mycket om det också.
   Jag vill egentligen sluta helt, har hållit på med det för länge i nästan 3 år. Det finns så otroligt bra bloggare som tar upp temat och jag försöker verkligen att låta bli.
   Vill hellre skriva om böcker, om djur, fotografera och en och annan icke politisk tanke kanske.

   Gilla

 6. För övrigt har inte samhällsklimatet blivit så här av en slump, detta är resultatet av många års enträgen åsiktsbildning och hundratals miljoner i kampanjpengar. Tänk tillbaka på Alf Svenssons bräkande om fusk 2002, Anna Hedborgs försåtligt glidande argumentationsteknik i sina ‘Samtal om socialförsäkringen’, försäkringskassans första reklamstumpar där Henrik Hjelt gör sig lustig över sjuka, Nuders FUT-delegation, Curt Malmborgs fäktande med Marcus Birro, Hanne Kjöllers eviga ledare o.s.v.

  Det vore snarare rätt konstigt om det inte hade blivit just så här.

  Gilla

  1. Du har naturligtvis så rätt!

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: