Våra kära politiker igen

Uppror, uppror överallt men varför? undrar politikerna eller undrar dem egentligen?

Engelska ungdomar vandaliserar och poltikerna säger: kan de slå sönder och sätta eld på allt, kan de straffas också. Föräldrarna ska hålla dem inomhus. Polisen säger: vi kommer att agera med hårda insatser…

.. och jag undar om någon undrar varför ungdomar som är arbetslösa och som lever i ekonomisk svaga familjer försöker få uppmärksamhet.
Ge dem möjligheter till en trygg framtid. Vi har sett det förr eller hur? När människor inte har nånting att förlora längre börjar de att revoltera, vandalisera och de börjar slåss. När ingen tror på politiken längre, när politikerföraktet bara tilltar är det högt vatten.

Man kallar det också för social oro och det kommer att öka – överallt! Politikernas största skräck som de själva odlar fram.

~~~~~~

Självmord har blivit ett problem. Det hörde jag också idag. Miljoner kronor ska det kosta att utbilda handläggare för att kunna hantera en självmordbenägen ”kund”. Som exempel nämdes Fk. Hur korkad är det nu igen.

Jag ser det framför mig:
En handläggare på Fk möter en ”kund” med ett psykiskt problem. När ”kunden” talar om att h*n kommer att ta sitt liv p.g.a. uförsäkringen ska handläggaren bemöter det med att tala om var h*n kan vända sig för att få hjälp. På handläggarens skrivbord ligger minst ett läkarutlåtande av en psykolog som skriver att ”kunden” inte ha tillräckligt med arbetsförmåga för att kunna arbeta på grund av psykisk ohälsa.
Man kunde skratta om det inte hade varit så allvarligt.

Slut med ett tema som jag inte vill skriva längre om 😉

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: