Minimeditation

Ibland räcker det att stoppa tankeverksamheten i 15 minuter per dag för att kommer ifrån vardagsstressen, oro eller vad det nu är man ältar hela tiden.
Meditation tycker många är för komplicerad att förstå sig på men man kan göra det väldigt enkelt också.

Tänk dig att man sysslar med nånting som man verkligen gillar, som man brinner för. Man glömmer precis allt. Tiden, var man befinner sig eller vad man heter. Så ungefär fungerar medition också

Fågelkvitter är ett ljud som många verkligen gillar och som lämpar sig utmärkt som vardagsmeditation.
Blunda och lyssna endast på fåglarna. Försök att urskilja 2 till 3 fågelröster. Efter ett tag kan man t.o.m. uppfatta att en fågel svarar på en annan. Det är roligt och man har trappat ned stressnivån en hel del efteråt.

Det kostar ingenting utom 15 minuter av din dag. Stäng av mobilen!

2 svar

  1. Fågelkvitter ÄR en fröjd! Fast jag är ganska förtjust i böcker också. De får mig att totalt försvinna, om de är bra nog. 🙂 Läste igår en sådan där simpel kärleksroman, historisk variant, sträckläste såklart och upptäckte sedan att klockan var två på natten. Det är då jag kopplar bort bäst! 🙂

    Gilla

    1. Ja, det gör jag också. Många påstår att det är verklighetsflykt och jag håller med 😀
      Meditation däremot är att stilla alla tankar och tömma hjärnan.
      När du läser och du gillar det blir du efter ett tag en del av historien. Du tänker och du har känslor, du blir upprörd, tårögd, rörd, arg… o.s.v.

      Gilla

Nyfiken på dina tankar