Blir galen när som helst

Grannens nya valp som sitter inlåst i hundgården har skällt och gråtit i 3½ timmar nu. Familjen är hemma men ingen bryr sig.
När valpen började skälla gick någon förbi och skrek åt honom. Det var det.

Den gamla hunden har suttit i den här hundgården i hela sitt liv (ca. 11 år) utan någonsin har kommit in i huset. Inga promenader, ingen klappning, ingen som är vänlig mot honom. När han hör bilen kommer börjar han skälla men familjen tittar inte ens på honom utan går in i huset.

När vi flyttade hit fick vi veta att man inte får klappa honom, inte prata med honom och att han inte får komma ut för att han annars slutar vara en bra jakthund ❗

Mitt hjärta blöder för den där lille hunden som säkert föddes upp av samma slags jägare som grannen är. Vilket liv han har framför sig. Ett liv utan kärlek, utan närhet och en helt ofattbar tristess. Hans husse däremot skriker efter uppmärksamhet och varje år ser det ut så här hos honom. Bilden togs år 2011.


Vilken hjälte. Kompisarna kom, ställde sig framför den här ”rävväggen” och tog kort av sig själva.

Min mors sambo födde upp jakthundar och utbildade jakthundar. Hans hundar var alltid familjmedlemmar och kunde utan problem skilja åt mys och jakt. De var keliga knähunder till vardags men när deras husse tog på sig ”jaktutstyrseln” blev de tokiga för nu skulle de får jaga. Nu blev det jobb.
Fick bara skriva av mig min frustration. Hur är det möjligt att det fortfarande finns s.k. jägare som inte har en susning om hundarnas behov.

6 svar

 1. Trodde killen redan var åtgärdad ?

  Flå fanskapet.

  Gilla

 2. Ja du, Typisk feg jägare som bor här. Själv inbillar han sig säkert i sin lilla hjärna vara nån stor hjälte som lyckats skjuta så många försvarlösa rävar som konkurrerar om
  h a n s vilt.

  Gilla

 3. Klart som 17 jakthunden ska ha omsorg och vara en i familjen, annars är det ju ingen hund!!! Och att ha den ute och inte promenera osv, det låter väldigt väldigt mycket som djurplågeri i mina öron… 😦

  Gilla

  1. Det är det men ingen bryr sig. Många som har påpekat detta men, men…. Han har för mycket att säga i trakten.

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: