Men nu är det dags

Nu vet vi äntligen var allas skatter tar vägen.
De festas upp t.ex. eller de blir lön till avskedade chefer som inte sköter versamhetens ekonomi. Räcker inte pengarna till ansöker man om mera. Det är därför finansministern hela tiden påpekar att det ska vara ordning och reda i de offentliga finanserna. Och det gör det, så det visslar om det.

Statsministern har visserligen skrivit i sin bok ”Det sovande folket” att han inte vill se svältande människor men mera än så ska det inte bli. Om de inte jobbar förstås. De arbetslösa, de sjuka, handikappade och socialbidragstagare.

Fast eftersom nu alla vet att skattepengar blir till lyxmat, fest och fortsatt lön till avskedade chefer och politiker är det dags att arbetslösa, Fas3:are, sjuka, handikappade och socialbidragstagare också får lite fest. De betalade faktiskt en hel del skatt innan de blev arbetslösa eller sjuka. Tidpunkten för den festen kommer säkert snart att meddelas. Ska ju firas fördelad över hela landet.

Nu skrev jag fel dessutom. Sjuka är ju inte sjuka längre utan de är arbetsoförmögna. Hel eller delvis. Sjukdom är visst avskaffad. Sjukförsäkring kommer säkert också snart att byta namn. Det är väldigt populärt. Vad sägs om Oförmågansförsäkring.

3 svar

 1. Dags att anordna en gemensam förbön om att Reinfluff ska vakna en morgon och finna att han saknar rövhål och att skägget har börjat växa inåt.

  Alltogether now …

  Gilla

  1. ..och så kom jag på att vi kallar festen för: Social träning i rehabilitationssyfte. Man kan ju inte bara festa upp det. Det ska kallas något ”officiellt” också.

   Gilla

   1. … och naturligtvis måste vi se till att ha ett knippe beskäftiga coacher till hands som ideligen upplyser landsfadern om att det är hans förhållningssätt till skitande och rakningen som är fel och att hans belägenhet beror på dåliga val.

    Då och då verkar rättvisan iallafall:

    http://www.resume.se/nyheter/pr/2012/08/14/johnny-munkhammar-dod/

    Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: