I mitt nästa liv

Har tänkt på det många gånger men nu är det bestämt.

I mitt nästa liv ska jag så fort som möjligt gå med i facket. Ska käfta upp mig i hierarkin och använder det som språngbrädan in i politiken.
Här har vi de äkta försäkringar när man lämnar eller måste lämna politiken. Den absoluta säkerheten utan krav. Man kan sköta om sin trädgård eller starta ett bolag och ta ut en utdelning. Staten (folket) betalar oavsett ända tills pensionsåldern är inne.
Där finns inga regler som antal dagar, krav på att söka jobb, man behöver inte slåss med myndigheter, inga överklaganden, ingenting.
Säkerhetens paradis.

Nu är det bara att komma ihåg mitt beslut när mitt nästa liv har pågått i några år. Kan inte ta med mig mina anteckningar men det måste gå helt enkelt.

2 svar

 1. Ja du har helt rätt i detta. Otroligt hur det har kunnat bli så. Makt korrumperar, det vet vi, men att vara så totalt känslokalla som de intervjuade man hör är, det är ofattbart. Det hörs lite spridda protester på senare tid, men någon större förändring tror jag inte det blir. Tänk bara på att i nästa liv har det nuvarande facket spelat ut sin roll och ett nytt ”riktigare” fack har sett sin början.. 🙂

  Gilla

  1. Hade inte varit dumt med ett nytt, riktigt, äkta fack.
   Retar upp mig på de sista förklaringar varför man som politiker tar emot sitt enorma bidrag trots inkomst från andra håll.
   ”Jag följer bara reglerna”. Aha… och vem har gjort de reglerna? Kan någon intervjuare ställa den där frågan?

   Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: