Statistiken

Kollade precis min statistik, sökord m.m. till bloggen.
Det är helt otroligt att väldigt många fortfarande eller nu igen söker efter information om sjukpenning, sjukersättning och sjukregler.
Jag undrar hur många av dem som hamnar här till sist är människor som alltid tyckte att alla dessa enskilda fall i tidningarna och på nätet var undantag.
Hur många letar desperat efter mera information som idag tänker ”men jag är ju verkligen sjuk”.
Måste vara en mardröm att upptäcka att alla hemska fall man läst om är vardagsmat för Försäkringskassan och att det är precis så omänskligt som det går till.

Vi vet att fuskarna uppskattades långt under 1% av alla sjuka. Ungefär 65000 har utförsäkrats, vill säga har bedömts som arbetsför trots (oftast) flera läkarutlåtanden om motsatsen. Om man antar att 1% har varit fuskare så straffades 64350 sjuka människor.
De berövades möjligheten att försörja sig. De lever på sina partners pengar eller försörjningsstöd (socialbidrag) och många har barn som också drabbas.
Varje partner har därmed också blivit mycket fattigare och alla barn i dessa familjer.
Det är alltså en mardröm inte bara för 60.000 enstaka människor utan många, många fler samtidigt. Man blir så ledsen….

5 svar

 1. Börjar bli svårt kluven, åtminstone hälften som letar bör ha röstat fram den här idiotregeringen av ena eller andra orsaken, kan liksom inte bestämma mig för om jag överhuvudtaget orkar känna något större medlidande när de nu drabbas.

  Gilla

  1. Nej, inte jag heller och så har man dessutom försökt att förklara vad som händer minst 100 gånger sedan sommar 2008. Det finns en gräns hur många gånger man kan upprepa allt.

   Gilla

   1. En väsentlig del av problemet ligger i att de flesta fortfarande inte har fattat att systemskiftet är något som görs med iskall beräkning och näppeligen rör sig om ett olycksfall i arbetet. Just folks naivitet inför skeendet är nog det som är allra mest beklämmande.

    Här kan man t.ex. se att de flesta av de idiotier som nu har införts preciserades redan i sossarnas utredningsdirektiv från 2004:

    http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utredningar/Kommittedirektiv/versyn-av-socialforsakringarn_DIR2004;129/

    Vad som sker är således knappast någon slump eller en kamp mellan onda och mindre onda krafter i riksdagen, vad vi ser är resultatet av två politiska block som samarbetar aktivt och helhjärtat kring att rasera socialförsäkringarna.

    Men som sagt, det finns en gräns för hur många gånger det går att upprepa det uppenbara …

    Gilla

    1. och dessutom var alla eniga om att sjuka inte har rätt till rättshjälp heller.

     Gilla

   2. Sverige är rätt otäckt såtillvida att politikerna kommer undan med nästan vad som helst, det finns en tradition allt sedan 30-talet av att politikerna tar ut en kurs och sedan kör så det ryker oavsett hur galet det sedan ska visa sig.

    Problemet ligger i att medborgarna sedan länge invaggats i att okritiskt svälja den propaganda som serveras i tv, tidningar och radio samt att lita på politikernas goda intentioner. Inte ens när folk själva eller deras närstående drabbas vill man riktigt tro annat än att det är ett oavsiktligt misstag som beror på att de folkvalda inte insett konsekvenserna av sina beslut.

    Hjärntvättade är liksom bara förnamnet …

    Gilla

Nyfiken på dina tankar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: